Deze website is niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer 6 of lager. De website zal dan ook niet correct werken.
Update je browser of download een van de onderstaande browsers

Safari Firefox Chrome Explorer

Inleiding

Op www.pazzup.nl/junior staan de oorzaken en gevolgen van risicovol gedrag langs het spoor centraal. Het materiaal biedt u de mogelijkheid om op een interactieve wijze in uw groep aandacht te besteden aan veiligheid op en rond het spoor.

Kinderen die in de buurt van een spoor spelen, scholieren die nog even snel tussen gesloten spoorbomen door zigzaggen, mensen die hun hond uitlaten langs het spoor, jongens die voor de lol een steen op een spoor leggen... Allemaal voorbeelden van gevaarlijk gedrag langs het spoor. Gedrag dat fatale gevolgen kan hebben.
Vaak zijn deze ongelukken zo ernstig dat er mensen zwaar gewond raken of om het leven komen. Eén op de vijf van alle vertragingen in het treinverkeer wordt veroorzaakt door mensen die dingen kapot maken of gevaarlijk gedrag vertonen bij het spoor.

Doelgroep

Primair: leerlingen uit groep 5 tot en met 8 van de basisschool. Secundair: ouders/verzorgers en overige gezinsleden.

Handleidingen
bestellen

U kunt de handleidingen GRATIS bestellen.

Bestel GRATIS

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle PazzUp- ontwikkelingen en ander (educatief) nieuws van ProRail? Vul dan het formulier in.


U ontvangt dan maximaal vier keer per jaar een bericht van ons.

Onze leerdoelen


Bekijk ze hier!

Download lesmateriaal

ProRail is - naast het betrouwbaar laten functioneren van het spoor en het leveren van voldoende capaciteit - verantwoordelijk voor de veiligheid op en rond het spoor. Om kinderen van acht tot twaalf jaar bewust te maken van de gevaren van het spoor heeft ProRail digitaal lesmateriaal ontwikkeld.

Download lesmateriaal

Youtube

Kijk voor meer over veiligheid op en rond het spoor en de andere werkzaamheden van ProRail op ons youtube kanaal.
ProRail Youtube kanaal