Deze website is niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer 6 of lager. De website zal dan ook niet correct werken.
Update je browser of download een van de onderstaande browsers

Safari Firefox Chrome Explorer

Lesmateriaal

Leerkrachten groep 5/6

Leerlingen uit groep 5/6 gaan aan de slag met de interactieve spoorkaart. U vindt de interactieve spoorkaart op de homepage. Op deze kaart beoordelen de leerlingen welke mensen gevaarlijk gedrag vertonen op en rondom het spoor. In de handleiding vindt u achtergrondinformatie en handreikingen voor het gebruik van de interactieve spoorkaart in uw les(sen).

Leerkrachten groep 7/8

Leerlingen uit groep 7/8 voeren opdrachten uit naar aanleiding van zes animaties van Simon de Spoorwachter. U vindt de animaties op de homepage. De leerlingen bedenken bijvoorbeeld hoe de veiligheid rondom het spoor nog verder verbeterd kan worden. In de handleiding vindt u achtergrondinformatie en handreikingen voor het gebruik van de animaties in uw les(sen). Bij animatie 3 en animatie 4 hoort een werkblad. Deze kunt u hier downloaden.

Handleidingen bestellen

U kunt de handleidingen hier GRATIS bestellen.Bestellen

/
Aantal handleidingen
Gratis gastles groep 8
  • Naast uw bestelling ontvangt u automatisch informatie indien er nieuwe gastlessen of digitaal lesmateriaal beschikbaar is.
  • Als u geen berichten van PazzUp meer wenst te ontvangen, kunt u een mailtje sturen aan pazzup@podium.nl. Dan verwijderen we u uit het bestand.
  • ProRail gaat zorgvuldig met uw gegevens om. Uw gegevens worden volgens AVG richtlijnen opgeslagen.
Als u op dit vinkje klikt, gaat u hiermee akkoord en verklaart u het Privacybeleid van ProRail gelezen te hebben.

Een medewerker van ProRail bezoekt uw klas en bespreekt aan de hand van filmpjes en krantenberichten op interactieve wijze met de leerlingen de gevaren van hun eigen gedrag langs het spoor. Wat zouden zij doen, in een vergelijkbare situatie? En door wie laten zij zich hierbij beïnvloeden?
 Een gastles duurt ca. 1 uur. Vul het formulier in, dan nemen we contact met u op om een afspraak te maken. Bij een te groot aantal aanvragen zullen wij voorrang geven aan de scholen met een kritieke locatie of route ten opzichte van het spoor.